• вто. Мар 28th, 2023

Конечно училиште по сите европски стандарди, ОУ „Димитар Македонски“

Градоначалникот на Аеродром, Тимчо Муцунски на својот facebook профил објави дека второто полугодие конечно започнува и во ОУ „Димитар Македонски“. Прочитајте ја целата изјава.

“Првиот ден од второто полугодие на школската година го започнавме во ОУ „Димитар Македонски“ во Лисиче. Овде, конечно заврши долгогодишниот проблем со лошите услови и нашата општина доби училиште по сите европски стандарди. 

undefined


Од денеска учениците ќе можат да бидат во една топла атмосфера тука да ги поминуваат своите училишни денови. Оваа календарска година планираме многу да инвестираме во образованието. Освен „Димитар Македонски“, во текот на оваа година ќе ги реконструираме и другите основни училишта, ќе има смарт табли, дигитализација, набавка на нови таблети за прво и четврто одделение. Воедно, почнуваме со изградба на три нови градинки и ќе ги реновираме постоечките.
Образованието е наш приоритет. Продолжуваме да работиме со засилено темпо за да ги оствариме нашите заложби. 
Во истава пригода им посакувам успешно второ полугодие на сите ученици од Општина Аеродром и остварување на целите кои ги имаат поставено.”

https://fb.watch/aURKP5jNnZ/

Извор