• пет. Мар 24th, 2023

Со нова сообраќајна сигнализација до поголема безбедност за сите учесници во сообраќајот

Фев 1, 2022

Продожуваат активностите на Град Скопје и јавното претпријатија „Улици и патишта“ за зголемување на безбедноста за сите учесници во сообраќајот, преку реконструкција на постојната и поставување на нова хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација.

Деновиве се пуштени  во употреба новите семафори со прекинувачи за најава на пешаци на крстосница на улица „Скупи“ со улицата која води кон населбата Бардовци, поставен е и нов семафорски столб на крстосница помеѓу бул. „8 Септември“ и улица „Скупи“, а на  повеќе крстосници со булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ се поставени бројчаници на семафорите.

Дополнително, по налог на Град Скопје, екипите на ЈП „Улици и патишта“ монтираа нови лантерни на семафорите на крстосницата  бул. „Србија“ со бул. „Трета  македонска бригада“, извршија санација на оштетените светлосни заштитни столпчиња по должината на улицата „Никола Карев“, а ја санираа и заштитната ограда на булеварот „Метрополит Теодосиј Гологанов“, на кружниот тек кај Католичка црква.

Извор