• чет. Мар 30th, 2023

Неделни мудри мисли бр.54

Фев 8, 2022
  1. “Можноста да ви се оствари желбата е тоа што го прави животот интересен.” Пауло Коељо
  2. “Бајките се повеќе од вистинити: не бидејќи ни кажуваат дека змејовите постојат, туку бидејќи ни кажуваат дека змејовите може да се победат.” Нил Гејман
  3. “Не смеете да го живеете животот за други луѓе. Треба да го направите тоа што е најдобро за вас, дури и ако тоа ги повреди луѓето што ги сакате” Николас Спаркс
  4. “Не можам да ви дадам сигурно формула за успех, но можам да ви дадам сигурна формула за неуспех: пробајте секогаш да ги задоволите сите.” Херберт Бајард Своп
  5. “Превземете одговорност за вашата среќа. Никогаш не оставајте да биде во рацете на други луѓе. Рој Т. Бенет
  6. “Среќата не е веќе готов производ. Таа е поврзана со вашите постапки.” Далај Лама XIV
  7. “Болката е неизбежна. Страдањето е избор.” Харуки Мураками