• вто. Мар 28th, 2023

Неделни мудри мисли бр.55

Фев 15, 2022
  1. “Нашите животи почнуваат да завршуваат дента кога ќе останеме тивки, за работи коишто се важни.” Мартин Лутер Кинг
  2. “На крајот, ќе се сеќаваме не на зборовите на нашите непријатели, туку на молкот на нашите пријатели.” Мартин Лутер Кинг
  3. “Ако не можете да летате, тогаш трчајте; ако не можете да трчате, тогаш одете; ако не можете да одите, тогаш лазете; но правете се што е потребно за да се движите напред.” Мартин Лутер Кинг
  4. “Минатото е место за навраќање, а не место за постојан престој. Минатото е место за учење, а не место за живеење.” Рој Т. Бенет
  5. “Правете го тоа што е правилно, а не тоа што е лесно или популарно. Рој Т. Бенет
  6. “Ако сакате да бидете среќни, не размислувајте многу за минатото, не бидете загрижени за иднината, фокусирајте се целосно на сегашноста.” Рој Т. Бенет
  7. “Животот станува полесен и поубав кога го гледаме доброто во другите луѓе.” Рој Т. Бенет