• вто. Мар 28th, 2023

Неделни мудри мисли бр.56

Фев 22, 2022
  1. “Успех не е колку високо ќе се искачите, туку колку големо позитивно влијание ќе имате во светот.” Рој Т. Бенет
  2. “Болката е привремена. Откажувањето трае засекогаш.” Луси Армстронг
  3. “Станувате неуспешни само тогаш кога ќе престанете да се трудите.” Алберт Ајнштајн
  4. “Однесувајте се со сите со пристојност и со добрина; не бидејќи се тие добри, туку дека вие сте.” Рој Т. Бенет
  5. “Напредокот е невозможен без промени, и тие што не можат да го променат мислењето, не можат да променат ништо. Џорџ Бернард Шо
  6. “Време поминато меѓу дрвја, никогаш не е изгубено време.”
  7. “Тој што сади дрвја, ги сака и другите, а не само себеси.” Томас Фулер