• сре. Мар 29th, 2023

Обновена сообраќајната сигнализација на улицата Јордан Мијалков

Фев 28, 2022

По налог на Град Скопје екипите на ЈП „Улици и патишта“, ја обновија сообраќајната сигнализација на улицата Јордан Мијалков. На улицата освен што е обновена хоризонталната сигнализација, поставена е нова вертикална сигнализација, како и заштитни столпчиња на тротоарите за да се зголеми безбедноста на сите учесници во сообраќајот.

Со обновувањето на сообраќајната сигнализација и поставените столпчиња се става крај на непрописното паркирање возила на дел од улицата и се овозможува непречено движење за пешаците.

Извор