• чет. Фев 2nd, 2023

Месец: м.г

  • Home
  • НОВИ ЕКОЛОШКИ ИГРАЧКИ ЗА ДЕЧИЊАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

НОВИ ЕКОЛОШКИ ИГРАЧКИ ЗА ДЕЧИЊАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

Согласно годишната програма на одделението за детска, здравствена и социјална заштита при Општина Карпош, денеска започна акцијата за обновување и унапредување на дидактичките материјали во општинските детски градинки  низ локалната…

Засадени нови 3200 садници во Сарачево

Oпштина Гази Баба во соработка со Здружението на граѓани Treebanks, Македонски шуми, Шумарски факултет и Јавното комунално претпријатие ГАЗИ БАБА 2007, организираше акција за пошумување на дел од падините на…

Системски мерки за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопје

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, учествуваше на Презентацијата на резултатите од Студијата за пропорционирање на загадувачите на воздухот во градот Скопје. Анализата за определување на уделот на различните извори…

Големата пролетна работна акција од денеска продолжува во општина Карпош

Градот Скопје заедно со градските јавни претпријатија и во координација со Oпштина Карпош почнаа голема пролетна работна акција на подрачјето на општина Карпош. Екипите координирано до крајот на оваа недела…

Велосипедски улици во Луксембург

Минатата недела, официјални лица на градот Луксембург најавија приоретизирање на седум нови велосипедски улици. Ова значи дека на тие улици, велосипедите ќе бидат попривилегирани од моторните возила. Овој потег е…

ЈП Комунална хигиена расчистува голема дива депонија во општината Шуто Оризари

Во координација со Градот Скопје и Општината Шуто Оризари, екипите на ЈП Комунална хигиена во текот на изминатиов викенд започна активности за  расчистување на голема дива депонија лоцирана во скопската…

Се формира зелен коридор на улицата Лазар Личеноски

Екипи на ЈП Паркови и зеленило работат на хортикултурно уредување и формирање зелен коридор на улицата Лазар Личеноски во непосредна близина на ЈП Водовод и канализација на површина од 310…

ОПШТИНА АЕРОДРОМ ОБЈАВИ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ПРОЕКТИ ОД ОБРАЗОВАНИЕТО, КУЛТУРАТА И ЗАШТИТАТА

Општина Аеродром денеска објави јавен повик за 2022 година за доделување финансиска поддршка за програмски активности на здруженија и фондации во делот на образованието, културата и заштитата. Здруженијата и фондациите треба да…

Град Скопје започнува со реализација на европски проект за реупотреба на градежен отпад

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска го потпиша договорот за почеток на реализацијата на европскиот проекот Re-Construct, за креирање и пилотирање екосистем за имплементација на циркуларен модел за справување…

Како Турскиот херој Хикмет Каја засадил 30 милиони садници за 19 години?

Хикмет Каја докажал дека добрите намери и напорната работа доведуваат до големи резултати. Пензионираниот шумски раководител од Турција, позирал гордо пред шумата која тој и неговиот тим ја создале. Неговата…