• чет. Мар 23rd, 2023

Неделни мудри мисли бр.57

Мар 1, 2022
  1. “Колку и да се каете, не можете да го промените минатото. Колку и да се грижите нема да може да ја промените иднината.” Рој Т. Бенет
  2. “Родени сте со крилја, зошто одбирате да лазите цел живот?” Руми
  3. “Иако никој не може да се врати назад и да направи нов почеток…сепак секој може да почне одново и да направи нов крај.” Шику Шавиер
  4. “Животот е бродолом, но не смееме да заборавиме да пееме додека сме во чамците за спасување.” Волтер
  5. “Бродот е на безбедно кога е на пристаниште, но бродовите не се направени за да седат на пристаниште. Џон А. Шед
  6. “Никогаш не губете надеж. Бурите ги прават луѓето посилни и никогаш не траат долго.” Рој Т. Бенет
  7. “Најчестиот начин на којшто луѓето се откажуваат од нивните моќи е со помислата дека немаат моќи.” Алис Вокер