• чет. Мар 23rd, 2023

Нови дрвени елементи во ,,Рајскиот парк” во Ново Лисиче

По налог на Град Скопје екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ во текот на изминатите денови поставија нови елементи изработени од дрво во Рајскиот парк во населбата Ново Лисиче.

Нови павилјони, комплет на клупи и маси, корпи за отпадоци, дрвена куќичка за деца и  рекреативни елементи  се новите парковски дрвени елементи што екипите на ЈП Паркови и зеленило ги изработија и ги поставија во делови на Рајскиот парк.

Распоредени на повеќе локации низ зеленилото во паркот, елементите со својот изглед и намена го дополнуваат изгледот  на уредениот парк, кој е вистинско место за релаксација и пријатен престој во природа за посетители од сите генерации.

Извор