• сре. Мар 22nd, 2023

Еколошката акција за зазеленување во Ѓорче Петров

Градоначалничката Арсовска денеска учествуваше во еколошка акција во паркот во населбата Хром во Ѓорче Петов за зазеленување, на иницијатива на дел од членовите на Советот на Град Скопје.

Иницијативата за акцијата организирана од советничката група на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата во Град Скопје, а во активностите се приклучија и членовите од советничката група на АА, како и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски.

За време на денешните активности, градоначалничката Арсовска и советниците посетија повеќе локации каде се реализираа акции за чистење, а симболично беа засадени и 10-тина дрвја.

Покрај овие активности, градоначалничката Арсовска и советниците денеска остварија средби со членовите на советот на општина Ѓорче Петров и пратеници, каде разговараа за подобрување на меѓусебната координацијата со цел зголемување на ефикасноста во работењето.  На средбите се разменија мислења и идеи за проекти, а се дадоа и предлози за подобро заедничко дејствување и меѓуопштинска соработка.

Извор