• пет. Мар 31st, 2023

НОВ УРБАН ПАРК ВО СРЦЕТО НА АЕРОДРОМ

Аеродромци ќе добијат нов парк на улица „23 Октомври“ спроти градинката „Изворче“ во населбата Стар Аеродром.

Паркот ќе биде на површина од 2.300 м2 и ќе опфаќа детско игралиште и содржини за возрасни, со новопроектирани пешачки патеки, простор и павилјон за одмор, простор за одржување настани, ново хортикултурно уредување и нова наменска урбана опрема.

Станува збор за проект што е донација во висина од над 5 милиони денари од општествено-одговорна копманија. Паркот покрај тоа што ќе го разубави овој дел од Аеродром, истовремено ќе претставува и ново современо катче за одмор и рекреација на сите жители од нашата општина.

Извор