• пон. Јун 5th, 2023

Месец: м.г

  • Home
  • Презентирани двата предлог ДУП-а за просторот околу Кале

Презентирани двата предлог ДУП-а за просторот околу Кале

Во Музејот на современа уметност завршија јавните презентации на двата предлог детални урбанистички плана за населбата Кале. Секторот за урбанизам на Општина Центар, заедно со претставници од планерската куќа која…

Објектите и азбестот во „Треска“ ги чистат сопствениците, опасниот отпад ќе заврши на Дрисла

Започнува расчистувањето на просторот на поранешната фабрика „Треска“. Денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски беше на увид на локацијата во придружба на членови од општинските служби и инспектори од…

Јавен повик за избор на кандидати за бесплатна настава и обука за оџачари

Во рамки проектот “Оџачари за чисти печки и чист воздух во Скопјe”, Град Скопје денеска  го распиша Јавниот повик за избор на кандидати за бесплатна настава и обука за оџачари.…

До крајот на годината уште два мега паркови во Скопје

Груба манипулација се изјавите во јавноста. Не го собира на една фотографија сметот во висина од околу 3 метри и машините кои работат, вели градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска…

Продолжува реконструкцијата на пешачките и велосипедски патеки на булеварот „Гоце Делчев“

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје по налог на Град Скопје од денеска продолжуваат со реконструкција на пешачките и велосипедските патеки по должина на булеварот Гоце Делчев во насока…

Објавени повиците за субвенции за граѓаните за купување велосипеди и електрични тротинети во 2022 година

Град Скопје денеска објави Јавни повици за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипеди во 2022 година, како и за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на…

Нов мега парк од над 30.000 м2 во Ѓорче Петров

Градот Скопје денеска ја почна реализацијата на капиталниот проект за изведба на мега парк во општината Ѓорче Петров – нова зелена површина во градот што ќе се простира на повеќе…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЧИЛИШТЕ ВО АЕРОДРОМ

Учениците од ОУ „Љубен Лапе“ во Општина Аеродром новата учебна година ќе ја започнат во училиште со целосно реконструиран долен кат. Овие денови се одвива реконструкцијата со која училниците ќе…

Доделени субвенциите за поправка и санација на лифтови и покриви на згради во општина Центар

Врз основа на јавниот повик за финансиска подршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови во станбените згради на подрачјето на Општина Центар, оваа година одобрени…

Нов зелен коридор на булеварот Партизански одреди во општина Ѓорче Петров

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве започнаа со хортикултурно уредување на нова зелена површина на булеварот Партизански одреди во општина Ѓорче Петров. На неуредената јавна површина на овој потег…