• чет. Јун 1st, 2023

Мудри мисли

  • Home
  • Неделни мудри мисли бр.59

Неделни мудри мисли бр.59

“Престанете да се споредувате со други луѓе, само одберете да бидете среќни и живејте го вашиот живот.” Рој Т. Бенет “Која е целта на убава куќа, ако немаме одржлива планета?” Хенри Дејвид…

Неделни мудри мисли бр.58

“Подобро е да бидете силни отколку убави и бескорисни.” Лилит Сеинткроу “Најлошиот дел од вашиот успех е да најдете некој кој ќе биде среќен за вас.” Бет Мидлер “Никогаш не треба да…

Неделни мудри мисли бр.57

“Колку и да се каете, не можете да го промените минатото. Колку и да се грижите нема да може да ја промените иднината.” Рој Т. Бенет “Родени сте со крилја, зошто…

Неделни мудри мисли бр.56

“Успех не е колку високо ќе се искачите, туку колку големо позитивно влијание ќе имате во светот.” Рој Т. Бенет “Болката е привремена. Откажувањето трае засекогаш.” Луси Армстронг “Станувате неуспешни само тогаш…

Неделни мудри мисли бр.55

“Нашите животи почнуваат да завршуваат дента кога ќе останеме тивки, за работи коишто се важни.” Мартин Лутер Кинг “На крајот, ќе се сеќаваме не на зборовите на нашите непријатели, туку на…

Неделни мудри мисли бр.54

“Можноста да ви се оствари желбата е тоа што го прави животот интересен.” Пауло Коељо “Бајките се повеќе од вистинити: не бидејќи ни кажуваат дека змејовите постојат, туку бидејќи ни кажуваат…

Неделни мудри мисли бр.53

“Престанете да бидете затвореник на вашето минато. Станете архитект на вашата иднина.” Робин Шарма “Ако не верувате во себе, тогаш никој друг нема да верува во вас.” Хилари Давеј “Подобро е да…

Неделни мудри мисли бр.52

“Никој не може да ве натера да бидете љубоморни, лути, одмаздољубиви или алчни; освен ако вие не го дозволите тоа.” Наполеон Хил “Трпение, упорност и многу пот прават непобедлива комбинација за…

Неделни мудри мисли бр.51

“Може да трчаме, да одиме, да се сопнуваме, да возиме или да летаме, но никогаш не смееме да ја заборавиме причината за нашето патување, или да пропуштиме шанса за да…

Новогодишни и божиќни мудри мисли за почеток на 2022

“На секој човек му треба пасија. Тоа е тоа што го одржува животот интересен. Ако живеете без пасија, може да поминете низ животот без да оставите трага.” Бети Вајт “Немојте да…