• саб. Јун 3rd, 2023

Скопје

  • Home
  • ИСЧИСТЕНА МИНИ ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБАТА КОЗЛЕ

ИСЧИСТЕНА МИНИ ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБАТА КОЗЛЕ

Во координација со Секторот Инспекторат од Општина Карпош, денеска лицата задолжени за одржување на јавната хигиена во локалната самоуправа спроведоа акција за расчистување на теренот во населбата Козле. Притоа, хигиеничарите од…

Интензивно се работи на реконструкција на улицата Ленинова

Градежните зафати на улицата Ленинова течат со интензивна динамика. Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски беше на увид при поставувањето на атмосферската канализација која досега не постоеше. „Во моментов за…

Конкурс за избор на најдобро уредено училиште со рециклирани материјали во Општина Центар

Општина Центар-Скопје распишува конкурс на тема „Учиме да рециклираме  – заедно креираме“ за избор на најдобрo уредено училиште (катче или дел од двор) со рециклирани материјали.       I ЦЕЛ НА НАТПРЕВАРОТ      …

Отворена градинката „Сонце“ во Волково

На вкупна површина од 1.558 метри квадратни со капацитет од 150 деца, беше пуштена во употреба новата детска градинка „Сонце“ во Волково. Во градинката се запишани деца од 9 месеци…

Започнува реконструкцијата на „Ленинова“

Утре, среда, 15.2.2023, започнува реконструкцијата на улицата „Ленинова“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Партизански одреди“ до улицата „Митролополит Теодосиј Гологанов“. Со проектот за реконструкција ќе се постави нов горен…

Центар со цел да биде првата енергетски независна општина во државата

Државата, локалните самоуправи, институциите, компаниите, сите двигатели во општеството, но и целиот свет, се наоѓаат во енергетска криза. Овој е тежок период за сите држави и секоја се справува на…

Одлично напредува изградбата на градинката „Пролет“, 40% од градежните работи се готови

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски изврши увид во градежните работи на градинката „Пролет“. Тоа е прва градинка во истоимената населба и прва градинка по цели 50 години во Општина…

Се гради нов спортско-рекреативен цeнтар на местото од депонијата кај Оксиген, село Драчево

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски изврши увид во градежните активности на локацијата позната како Оксиген, во селото Драчево. Тука, на местото од дивата депонија која постоеше, на 7500 квадратни метри Општина Кисела…

Презентирани двата предлог ДУП-а за просторот околу Кале

Во Музејот на современа уметност завршија јавните презентации на двата предлог детални урбанистички плана за населбата Кале. Секторот за урбанизам на Општина Центар, заедно со претставници од планерската куќа која…

Објектите и азбестот во „Треска“ ги чистат сопствениците, опасниот отпад ќе заврши на Дрисла

Започнува расчистувањето на просторот на поранешната фабрика „Треска“. Денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски беше на увид на локацијата во придружба на членови од општинските служби и инспектори од…