• вто. Дек 6th, 2022

Зелени вести

  • Home
  • ГРАД СКОПЈЕ: ПРВ ЦРВЕН ДРВОРЕД ВО СКОПЈЕ НА БУЛЕВАРОТ 8.СЕПТЕМВРИ

ГРАД СКОПЈЕ: ПРВ ЦРВЕН ДРВОРЕД ВО СКОПЈЕ НА БУЛЕВАРОТ 8.СЕПТЕМВРИ

Нов дрворед со околу 100 листопадни дрвја и 1.100 нискостеблести растенија со црвени листови деновиве е формиран по должината на булеварот 8.Септември, во есенската акција на Град Скопје за раззеленување…

ГРАД СКОПЈЕ: СКОПЈЕ ДОБИ УШТЕ ЕДЕН МОДЕРЕН БУЛЕВАР – ПРВИОТ ДЕЛ ОД БУЛЕВАРОТ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ОТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ

Екипите на Град Скопје ја завршија изградбата на првиот дел од новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина, кој изминативе месеци прерасна од улица со две ленти во современо булеварско решение со…

ГРАД СКОПЈЕ: СЕ ГРАДИ И ПРОШИРУВА БУЛЕВАРОТ НИКОЛА КАРЕВ ДО МОМИН ПОТОК

Екипите на Град Скопје на 12ти декември ја почнаа втората фаза од изградбата и реконструкцијата на булеварот Никола Карев, на потегот од крстосницата кај касарната „Илинден“ до Момин поток. Градежни…

ГРАД СКОПЈЕ: НЕКОГАШНИОТ НАПУШТЕН ПРОСТОР ВО КИСЕЛА ВОДА Е НОВ ЗЕЛЕН ПАРК ЗА ГРАЃАНИТЕ

Напуштениот простор во Кисела Вода, лоциран меѓу улицата Лазар Димитров и железничката пруга, зад бараките во населбата 11 Октомври, денес е нов зелен парк, на површина од околу 16.000 квадратни…

ГРАД СКОПЈЕ: НОВИ ДРВОРЕДИ СО 520 ДРВЈА ВО НОВИОТ ПАРК ВО МИЧУРИН

Во новиот парк во Мичурин во Аеродром, се засадија 520 нови листопадни и зимзелни дрвја кои веќе напролет ќе развијат убави крошни чии сенки ќе придонесат за намалување на температурата…

ГРАД СКОПЈЕ: НА ДОМОТ НА ГРАДЕЖНИЦИ, ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ СЕ ПРАВИ ВТОРИОТ ЗЕЛЕН ПОКРИВ ВО СКОПЈЕ

Градот Скопје во соработка со УНДП почна со уредување на вториот зелен покрив во центарот на градот – покривот на Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400…