• чет. Јун 1st, 2023

Предлози за зелено Скопје

  • Home
  • АПЕЛ ДО ГРАД СКОПЈЕ – РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРТ

АПЕЛ ДО ГРАД СКОПЈЕ – РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРТ

Дали да се продолжи проектот за БРТ или не? Тоа е актуелното прашање деновиве. За да се одговори на тоа прашање, потребно е најпрво да се објасни целиот проект на…

ПРЕДЛОГ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛ. “ЈУРИЈ ГАГАРИН” ВО КАРПОШ

Нашиот трет предлог за “Зелено Скопје” е реконструкција на улицата Јуриј Гагарин во општина Карпош. Зборуваме конкретно за делот од “Франклин Рузвелт” до улица “Брадфордска”, во должина од околу 650…

ПРЕДЛОГ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛ. ПАРИСКА ВО КАРПОШ

Улицата „Париска“ во населбата Тафталиџе, целосно ќе биде реконструирана, со што значително ќе се подобри инфраструктурата во еден од деловите кој беше најпогоден од непланската урбанизација на Карпош. Улицата ќе…

ПРЕДЛОГ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ЛОНДОНСКА

Со предлозите за подобро Скопје, ќе започнеме со предлог за реконструкција на улицата Лондонска во Карпош. “РЕКОНСТРУКЦИЈА” НА УЛ. ЛОНДОНСКА Оваа улица се “реконструираше” на крајот на 2017та година и…