• сре. Мар 22nd, 2023

Австрија

  • Home
  • АВСТРИЈА ПРЕТСТАВУВА “ТЕСТОВИ-ЛИЖАВЧИЊА” ВО ГРАДИНКИТЕ

АВСТРИЈА ПРЕТСТАВУВА “ТЕСТОВИ-ЛИЖАВЧИЊА” ВО ГРАДИНКИТЕ

Во Долна Австрија, една од деветте административни области во Австрија, пет градинки ќе бидат дел од пилот-проект каде децата ќе се тестираат дали се заразени со Ковид-19. Ова ќе биде…