• чет. Мар 30th, 2023

автопат за велосипеди

  • Home
  • Автопат за велосипедисти? Областа Баден-Виртемберг (Германија) најави 20 нови велосипедски проекти

Автопат за велосипедисти? Областа Баден-Виртемберг (Германија) најави 20 нови велосипедски проекти

Минатата недела, локалните власти во Германската сојузна покраина, Баден-Виртемберг најавија дека имаат зелено светло од Федералното Министерството за транспорт за финансирање на 20 нови иницијативи за велосипедска инфраструктура. Вкупната должина…

Прв мега автопат за велосипеди во Виена

Минатата недела, локалните власти во Виена ја најавија конструкцијата на мега автопат за велосипеди. Овој вело-пат ќе биде долг 7 километри, а ширината ќе изнесува 4 метри. Вело-патот ќе ја…