• чет. Мар 30th, 2023

Амстердам

  • Home
  • НАМАЛУВАЊЕ НА МАКСИМАЛНАТА БРЗИНА И ВО АМСТЕРДАМ

НАМАЛУВАЊЕ НА МАКСИМАЛНАТА БРЗИНА И ВО АМСТЕРДАМ

Амстердам сака да ја намали максималната брзина на возење на повеќе улици во градот и тоа веќе од 2023. Намерата е јасна, зголемување на безбедноста и квалитетот на животот во…

АМСТЕРДАМ ЦЕЛИ КОН 1 МИЛИОН СОЛАРНИ ПАНЕЛИ ДО 2022 ГОДИНА

Амстердам цврсто верува во соларната енергија како одржлив начин за снабдување со електрична енергија на локалните домаќинства. Поради ова, главниот град на Холандија, си поставил цел за инсталирање на 1…