• сре. Мар 29th, 2023

Барселона

  • Home
  • Барселона ги придобива градските улици назад од возилата

Барселона ги придобива градските улици назад од возилата

Ако кажете Барселона, веднаш ќе си замислите широки и бескрајно долги плажи, модернистичка архитектура зачинета со обележјата на Гауди и превкусна кујна. Скоро идеална слика, ако ги изземеме густиот сообраќаен…

Нов тунел во Барселона, за полесно да дише градот

На почетокот на ноември, се отвори долго-очекуваниот тунел под познатиот плоштад Плаза де ла Глориес (Plaza de las Glòries) во Барселона. Новиот инфраструктурен зафат ги води автомобилите во подземен тунел,…