• чет. Мар 23rd, 2023

Берлин

  • Home
  • “Темпо 30” – успешна приказна за квалитетот на воздухот

“Темпо 30” – успешна приказна за квалитетот на воздухот

Локалните власти во Берлин објавија дека пилот-проект за воведување на зони со мала брзина, во одредени делови од градот, наречен “Темпо 30” се покажал како успешен. Зоните наменети да го…

Нова градска комисија во Берлин, посветена само на пешаците

Локалните власти во Берлин го најавија формирањето на Комисијата за пешачки сообраќај. Ќе се фокусира на подобрување на градскиот сообраќаен план и проширување на пешачката мрежа. Исто така, ќе се…

Берлин со план за 3000-километарска велосипедска мрежа

На 7ми септември Берлин планот Radverkehrplan – нова рамка која повикува на обновување и изградба на 3000-километарска велосипедска мрежа, со што градот ќе се трансформира во рај за велосипедистите. Новиот…