• чет. Мар 30th, 2023

Битола

  • Home
  • ОСЛОБОДУВАЊЕ НА БИТОЛА СО “ПОИНАКУ”

ОСЛОБОДУВАЊЕ НА БИТОЛА СО “ПОИНАКУ”

Да спомнеме збор два и за независната кандидатска листа за советници на Битола, наречена “Поинаку.” Листата е составена од граѓани со различни професии, образование и етничка припадност. Сите со личен…

Во Битола се гради нова детска градинка

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска во Битола направи увид во градежните работи на новата детска градинка која е во склоп на градинката „Мајски цвет“.  Новата градинка…

Инвестираме во Битола и Подпелистерието

„Граѓаните од Битола и регионот сега имаат лесна врска со големиот број рекреативни локации под Пелистер и брза врска со ски центарот „Стрежево“. Ова е особено важно и за развојот…