• сре. Мар 29th, 2023

БРТ

  • Home
  • БРТ или некој друг концепт за јавниот превоз? Се најавува референдум

БРТ или некој друг концепт за јавниот превоз? Се најавува референдум

„Јас со мојот однос мислам дека сум целосно спротивност од она кое што сме го имале во претходното раководство на градот. Планирам да воспоставам еден поинаков можеби начин на соработка.…

АПЕЛ ДО ГРАД СКОПЈЕ – РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРТ

Дали да се продолжи проектот за БРТ или не? Тоа е актуелното прашање деновиве. За да се одговори на тоа прашање, потребно е најпрво да се објасни целиот проект на…

ЗОШТО БРТ СИСТЕМОТ Е НАЈДОБАР ИЗБОР ЗА СКОПЈЕ

На презентацијата на БРТ системот на брз автобуски превоз во Скопје која се одржа минатата недела, проф. д-р Никола Крстаноски, од Техничкиот факултет Битола разјасни неколку дилеми кои се појавија…

ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ БРТ – СИСТЕМОТ ЗА БРЗ АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ

Што претставува БРТ системот на јавен превоз и зошто Градот Скопје го одбра токму овој модел на јавен транспорт како најдобро, најбрзо, најбезбедно и најисплатливо решение за Скопје беа главните…

ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА СКОПЈЕ: ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ДЕЦЕНИИ, ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗГРАДБА НА БРТ

Со денешното потпишување на договорот за заем меѓу Град Скопје, Министерството за финансии во Владата на Република Северна Македонија и Европската банка за обнова и развој и официјално почнува постапката…

ГРАД СКОПЈЕ НАСКОРО ЌЕ ПОЧНЕ СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ – БРЗ АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ

Град Скопје наскоро ќе почне со имплементација на капиталниот проект  за брз автобуски превоз (Bus Rapid Transport – БРТ) во Скопје или популарно нареченото „автобуско метро“ или „трамвај на тркала“.…