• сре. Мар 22nd, 2023

Букурешт

  • Home
  • “Отворени улици” – нов проект во Букурешт

“Отворени улици” – нов проект во Букурешт

Минатиот месец во главниот град на Романија, започна нов проект наменет за пешачки зони во градот. Насловен “Отворени улици”, овој проект ќе покрие 7 зони во градот. Градоначалникот на Букурешт,…

БУКУРЕШТ ПРЕДЛОЖУВА РАЗВОЈНИ ПЛАНОВИ ВО ИЗНОС ОД 7 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Минатата недела, главниот град на Романија, Букурешт, поднесе барање за градски развојни проекти во износ од 7 милијарди евра, до Министерството за Европски Фондови. Тие средства треба да бидат дел…