• сре. Мар 29th, 2023

Варшава

  • Home
  • Варшава го збогатува центарот со стотици дрвја

Варшава го збогатува центарот со стотици дрвја

На почетокот на овој месец започна раззеленувањето на центарот на Варшава. Како резултат на оваа акција, до крајот на оваа година, ќе заживеат нови 118 дрвја во центарот на градот.…

КОЛКУ ЗАРАБОТУВА ЕДНО ДРВО? ВАРШАВА ГО ЗНАЕ ОДГОВОРОТ

Следејќи ги стапките на други светски метрополи, Варшава реши да пресмета колку пари може заработуваат дрвата со подобрување на квалитетот на воздухот и здравјето на жителите. Одговорот е околу 170…

ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ И КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ ЗАСИЛУВА ВО ВАРШАВСКИТЕ УЧИЛИШТА

Полскиот главен град сака да стане уште поактивен во борбата против климатските промени – еден од најголемите предизивици со кој се соочува градот во моментов. За да бидат овие обиди…