• пет. Мар 24th, 2023

велосипедска инфраструктура

  • Home
  • Берлин со план за 3000-километарска велосипедска мрежа

Берлин со план за 3000-километарска велосипедска мрежа

На 7ми септември Берлин планот Radverkehrplan – нова рамка која повикува на обновување и изградба на 3000-километарска велосипедска мрежа, со што градот ќе се трансформира во рај за велосипедистите. Новиот…

Прага ќе инвестира 14 милиони евра во велосипедска инфраструктура

Како доаѓаат потопли денови, луѓето сакаат да излегуваат се почесто. Со започнувањето на велосипедската сезона, властите на Прага најавија дека планираат да ивестираат преку 14 милиони евра во велосипедска инфраструктура…