• вто. Мар 28th, 2023

велосипедска патека

  • Home
  • Реконструиран првиот и вториот дел од пешачка патека на Јужен булевар

Реконструиран првиот и вториот дел од пешачка патека на Јужен булевар

Екипите на ЈП Улици и патишта го асфалтираа првиот  и вториот дел од пешачката и велопатека на Јужен булевар во површина од 550 квадратни метри, која по налог на Град…

Изградба на пешачка и велосипедска патека на кејот на реката Вардар

Бобан Стефковски направи увид на градежните работи за изградба на пешачката и велосипедска патека на кејот на реката Вардар од салонот на Мерцедес во Керамидница кон Јурумлери. Во тек е…

АВТОКОМАНДА И ЧЕНТО СЕ СПОЈУВААТ СО ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА

Изградбата на новата двонасочна велосипедска патека на булеварот Александар Македонски во Гази Баба е во тек. Станува збор за продолжение на постојната велосипедска патека во должина од 550 метри. На…

НОВ ТРОТОАР И ДРВОРЕД НА РУЗВЕЛТОВА

Обновен е дрворедот на улицата Рузвелтова, на потегот од булеварот Илинден до улицата Орце Николов, од страната на општината Центар. Заменети се сите исечени и паднати дрвја со нови, здрави…

Виена значително го зголемува бројот на велосипедски патеки

Мрежата на велосипедски патеки во Виена е значително продолжена како што информираат локалните власти. Во исто време населената зона Донауштат е промовирана како модел. Дополнително ќе се одреди дали има…

ВО ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧНУВА ПРВАТА ФАЗА ОД РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

Во понеделник (22.3.2021) започнува првата фаза од реконструкцијата на една од најпрометните улици во Општина Центар, но и во Скопје, улицата „Орце Николов“. Првата фаза на реконструкцијата започнува откако се…

НОВА ВЕЛОСИПЕДСКО-ПЕШАЧКА ПАТЕКА ВО СВЕТИ НИКОЛЕ

Претседателот на Владата Зоран Заев и градоначалникот на Општина Свети Николе Сашо Велковски денеска беа на увид на новата пешачка и велосипедска патека во Општина Свети Николе која веќе е…

ХАМБУРГ ЗАПОЧНУВА СО НОВИ ПРОЕКТИ ВО КОРИСТ НА СВОИТЕ ГРАЃАНИ

Хамбург, вториот најголем град во Германија, ќе започне со два нови големи проекти на пролет. Новите проекти ќе го помогнат движењето во градот и вежбањето надвор. ФИТНЕС ЦЕНТРИ НА ОТВОРЕНО…

ПРЕДЛОГ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ЛОНДОНСКА

Со предлозите за подобро Скопје, ќе започнеме со предлог за реконструкција на улицата Лондонска во Карпош. “РЕКОНСТРУКЦИЈА” НА УЛ. ЛОНДОНСКА Оваа улица се “реконструираше” на крајот на 2017та година и…