• пет. Мар 31st, 2023

велосипедски улици

  • Home
  • Велосипедски улици во Луксембург

Велосипедски улици во Луксембург

Минатата недела, официјални лица на градот Луксембург најавија приоретизирање на седум нови велосипедски улици. Ова значи дека на тие улици, велосипедите ќе бидат попривилегирани од моторните возила. Овој потег е…

ЛУКСЕМБУРГ ГИ ПРЕТСТАВИ ПРВИТЕ ВЕЛОСИПЕДСКИ УЛИЦИ

На 26ти март, градоначалничката на градот Луксембург, Лидија Полфер, ги претстави првите велосипедски улици на територијата на градот и државата. Овој пилот проект е прв од ваков тип во Големото…