• вто. Мар 28th, 2023

вело-патишта

  • Home
  • ДАНСКАТА ВЛАДА ПРОДЛЖУВА СО ВЛОЖУВАЊЕ ВО ВЕЛО-ПАТИШТА СО НОВ БУЏЕТ ОД 70 МИЛИОНИ ЕВРА

ДАНСКАТА ВЛАДА ПРОДЛЖУВА СО ВЛОЖУВАЊЕ ВО ВЕЛО-ПАТИШТА СО НОВ БУЏЕТ ОД 70 МИЛИОНИ ЕВРА

На почетокот од оваа недела, Данското Министерство за Транспорт објави дека буџетот за Договорот за зелена конверзија на патниот систем во државата е зголемен ќе биде скоро 70 милиони евра.…