• пет. Мар 31st, 2023

Ветерен парк

  • Home
  • Сончева електрична централа и ветерен парк – нови стратешки инвестиции во енергетиката

Сончева електрична централа и ветерен парк – нови стратешки инвестиции во енергетиката

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 106-та седница, на предлог на Комисијата за стратешки инвестициони проекти, со посебни одлуки ги утврди како стратешки инвестиционите проекти на Друштво за…

51 милион евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект за ветерен парк во Северна Македонија

• Ерсте Групацијата и Шпаркасе Банка Македонија се меѓу институциите што го финансираат „Богословец“ • Ветерниот парк е предвидено да биде завршен во 2023 година • Државата има поставена цел…