• пет. Мар 31st, 2023

ветерна електрана

  • Home
  • Најголема странска инвестиција во Македонија

Најголема странска инвестиција во Македонија

Германската компанија WPD, ќе гради 415 мегаватна ветерна електрана на потегот Куманово – Старо Нагоричане – Ранковце- Крива Паланка, во вредност од околу 500 милиони евра. Премиерот Зоран Заев, на…