• пет. Мар 31st, 2023

#ВозможноЕ

  • Home
  • КАРПОШ ЗА ЗЕЛЕНА ИДНИНА

КАРПОШ ЗА ЗЕЛЕНА ИДНИНА

Општина Карпош како водечка општина во енергетската ефикасност,  активно се вклучи во тридневниот настан на УНДП, Министерството за животна средина и просторно планирање и Идеалаб, којшто се одржува под слоганот…

#ВозможноЕ – Реални дискусии за реални решенија за амбициозни климатски акции.

Владата го усвои Ревидираниот национален придонес кон Договорот од Париз за клима, предложен од Министерството за животна средина и просторно планирање, со што како национална цел ја постави амбицијата во…