• саб. Јун 3rd, 2023

глобално затоплување

  • Home
  • Влијание на нивото на морето врз познати Светски градови

Влијание на нивото на морето врз познати Светски градови

Нови визуелизации покажуваат дека неколку познати Европски и Светски градови може да се најдат под нивото на морето за неколку години. Доколку глобалните температури растат за повеќе од 1,5°C, може…