• пет. Јун 2nd, 2023

градежна офанзива

  • Home
  • Град Скопје започнува со градежна офанзива и реконструкција на улици во должина од 10 километри во првите 100 дена мандат

Град Скопје започнува со градежна офанзива и реконструкција на улици во должина од 10 километри во првите 100 дена мандат

Град Скопје годината ја започнува со целосна реконструкција на улици во должина од 10 километри уште во првите 100 дена од новиот мандатот на градоначалничката Данела Арсовска. Станува збор за…

СКОПЈЕ ЈА ДОБИ И ВТОРАТА ТАРТАН ПАТЕКА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

По позитивното искуство од првата патека, граѓаните на Скопје од денес имаат можност да се рекреираат и на втората тартан патека. Таа е оформена околу големото езеро во вториот дел од…

ПОЧНУВА ЛЕТНАТА ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА НА УЛИЦИТЕ И БУЛЕВАРИТЕ ВО СКОПЈЕ

Градот Скопје ја почнува летната градежна офанзива за изградба и реконструкција на градските улици и булевари. Во претстојниот период предвидено е да почнат градежни работи на 11 локации низ градот,…

Градоначалникот Богдановиќ најави голема летна градежна офанзива со реконструкции на 14 улици на територија на Општина Центар

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денес изврши увид во реконструкцијата на три улици во населба Крњево, улиците 164, 166 и Хусеин Бајрам, кои се реконструираат по повеќе од 40…