• вто. Мар 28th, 2023

Градски парк

  • Home
  • Обновени оштетените клупи во Градски парк

Обновени оштетените клупи во Градски парк

Град Скопје и екипи на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ ги обновија оштетените клупи во првиот дел на Градски парк околу езерцето. Дел од овие клупи пред неколку недели од…

Јавен повик за користење на локации за поставување на урбана опрема во Градски парк во Скопје

Град Скопје објави јавен повик во дневните весници Нова Македонија и Коха, како и на официјалниот портал на Град Скопје www.skopje.gov.mk, за користење на локации за поставување на урбана опрема…

СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИЕ НОВИ ЛЕТНИ ОТВОРЕНИ СЦЕНИ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

Скопје ги започна постапките за изведба на две летни отворени сцени во зелениот појас на Градски парк во Скопје. Едната ќе биде спроти Сточарскиот институт во вториот дел во Градскиот…

ПО ПЕДЕСЕТ ГОДИНИ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ПАТЕКИТЕ ВО ВТОРИОТ ДЕЛ НА ГРАДСКИОТ ПАРК

Почна реконструкцијата на патеките во вториот дел на Градскиот парк што долго време беа запуштени, а текот на активностите градоначалникот Шилегов ги најави и објасни на денешната прес-конференција. – Денеска…