• чет. Јун 1st, 2023

град скопје

  • Home
  • Продолжува реконструкцијата на пешачките и велосипедски патеки на булеварот „Гоце Делчев“

Продолжува реконструкцијата на пешачките и велосипедски патеки на булеварот „Гоце Делчев“

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје по налог на Град Скопје од денеска продолжуваат со реконструкција на пешачките и велосипедските патеки по должина на булеварот Гоце Делчев во насока…

Објавени повиците за субвенции за граѓаните за купување велосипеди и електрични тротинети во 2022 година

Град Скопје денеска објави Јавни повици за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипеди во 2022 година, како и за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на…

Нов мега парк од над 30.000 м2 во Ѓорче Петров

Градот Скопје денеска ја почна реализацијата на капиталниот проект за изведба на мега парк во општината Ѓорче Петров – нова зелена површина во градот што ќе се простира на повеќе…

Нов зелен коридор на булеварот Партизански одреди во општина Ѓорче Петров

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве започнаа со хортикултурно уредување на нова зелена површина на булеварот Партизански одреди во општина Ѓорче Петров. На неуредената јавна површина на овој потег…

Започна реконструкцијата на пешачката и велопатеката по должина на булеварот Гоце Делчев

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ по налог на Град Скопје започнаа со реконструкција на пешачката и велопатеката по должина на булеварот Гоце Делчев, од двете страни на потегот од…

Забрзано се уредува новиот парк од 5.000 квадрати во населбата Ченто

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве интензивно работат на уредување на новиот парк во населбата Ченто, кој се протега на површина од 5.000 квадратни метри, а кој пред само…

Се започнува со инвестиција за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар

На денешната прес конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, со директорот на ЈП Улици и патишта Борис Настов и директорот на ЈП Паркови и зеленило Ангеле Сотировски, го најавија…

Нов зелен плоштад и парк од 5000 квадратни метри во населбата Ченто

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски и директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски, извршија увид во започнувањето на изградбата…

Целосно реконструирани вело патеки и формиран нов зелен појас во Општина Аеродром

Во текот на изминатиот период  екипите на ЈП Паркови и зеленило по налог на Град Скопје интензивно работеа и хортикултурно ја  уредија  јавната  површина – зелен коридор, на  потегот  на…

Во понеделник ќе биде објавен јавниот повик за субвенции за инвертер клима уреди – аплицирањето ќе биде онлајн

Градот Скопје во понеделник ќе го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на високоефикасни инвертер клима уреди за затоплување за 2022 година, а граѓаните ќе може да…