• сре. Мар 29th, 2023

Ден без автомобили

  • Home
  • Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар

Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, оствари средба со претставници на иницијативата „На Точак“, на која ги разгледа барањата кои се однесуваат на унапредувањето на условите за велосипедски сообраќај во…

УЛИЦИ ЗА ЛУЃЕ – СЕ ОДРЖА ДЕНОТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ ВО АЕРОДРОМ

Голем број граѓани ги оставија автомобилите и учествуваа на Денот без автомобили, што под мотото „Улици за луѓе“ се одржа на улицата Васко Карангелески во Аеродром. Оваа улица беше затворена…

ГРАД СКОПЈЕ: ДОЈДЕТЕ СО ВЕЛОСИПЕД ИЛИ ПЕШ – ВО НЕДЕЛА ОРГАНИЗИРАМЕ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

Во недела, на 30.05.2021 година, Градот Скопје ќе организира Ден без автомобили под мотото „Улици за луѓе“. За таа цел, улицата Васко Карангелевски во Аеродром ќе биде затворена за автомобилски…