• чет. Мар 30th, 2023

Депонија

  • Home
  • 120 мапирани депонии исчистени во Скопје

120 мапирани депонии исчистени во Скопје

За прв пат во децении во Скопје се спроведува акција за чистење на дивите депонии каде се согоруваше опасен отпад, што претставуваше извор на загадување на воздухот, почвите и подземните…

Започна чистењето на големата депонија покрај езерото Треска во Општина Сарај

Град Скопје започна со чистење на дивата депонија покрај езерото Треска во Општина Сарај. Оваа депонија се простира на површина од 10.000 метри квадратни со повеќе од 5.000 метри кубни…

Целосно е исчистена дивата депонија на кејот на реката Вардар во општина Гази Баба

Екипите на Град Скопје денеска завршија со чистење и целосно е исчистена дивата депонија кај кејот на реката Вардар во општина Гази Баба, која зафаќаше површина од над 13.000 квадратни…

Исчистена дива депонија од 2000 квадратни метри во Горно Лисиче, собрани 250 кубни метри смет

Градот Скопје продолжува со интензивно чистење на дивите депонии низ градот. Денеска на мајор коритото на реката Вардар во населбата Горно Лисиче во општина Аеродром во близина на железничкиот мост,…

Започнува со чистење депонијата кај Железничкиот мост во општина Гази Баба

Град Скопје денес започна со чистење на депонијата кај железничкиот мост на реката Вардар во општина Гази Баба. На оваа депонија секојдневно се исфрла комунален отпад и градежен шут кој…

Чистењето на депонии низ Скопје продолжува

Продолжува чистењето и средувањето на над 120 мапирани депонии низ Скопје. На дивата депонија во Лисиче кај Усјански канал исчистени се вкупно 538 метри кубни  на смет, шут и кабаст…

КОНЕЧНО СЕ ЧИСТИ ГОЛЕМАТА ДЕПОНИЈА ВО ДОЛНО ЛИСИЧЕ

Комуналните служби на Општина Аеродром во соработка со Град Скопје деновиве интензивно работат на расчистување на една од најголемите диви депонии на нејзината територија лоцирана во Долно Лисиче. Станува збор…

Исчистени уште три диви депонии во населбата и селото Драчево

Продолжува чистењето на дивите депонии низ општина Кисела Вода. Денес се чистеше на неколку локации во селото и населбата Драчево каде несовесното однесување на поединци создало натрупување на огромни количини…

Чистење на депонии, Еко совет и намалување на паркинг услугите

– Целиот сообраќаен хаос е нешто на кое му е потребно сеопфатно решение.  Нешто што прво ќе се реализира во првите 82 дена е градскиот Еко совет, место кое ќе…

Исчистени уште две мини депонии во општина Кисела Вода

Три тони отпад беа собрани во акцијата за чистење на дива депонија во Кисела Вода. Се чистеше два дена на потегот околу улицата “Народни Херои”. Со камиони се собираше отпадот…