• пет. Мар 31st, 2023

детско игралиште

  • Home
  • Општина Центар започна со реконструкција на детското игралиште зад Универзална сала

Општина Центар започна со реконструкција на детското игралиште зад Универзална сала

Општина Центар започнува со реконструкција на уште едно детско игралиште, кое се наоѓа зад Универзалната сала, на улицата „Владимир Полежиноски“. Игралиштето ќе добие нови квалитетни детски реквизити, подна подлога, ново…

Ново детско игралиште во дворот на ООУ „11 Октомври“

Општина Центар продолжува со изградба на модерни и функционални детски игралишта на повеќе локации. Тие треба да претставуваат нови рекреативни зони за најмладите. Во тек се градежните активности за изградба…

Реконструкција на две детски игралишта во Центар

Во тек се градежните активности за реконструкција на две детски игралишта на територијата на Општина Центар. Во населбата Водно на улица „Партение Зографски“ и во дворот на објектот „Бели Мугри“,…

Ново детско игралиште на улицата „Пандил Шишков“

Општина Аеродром изгради уште едно детско игралиште, овој пат во Стар Аеродром. И ова, како и сите претходно изградени нови и реконструирани детски игралишта, има современи и реквизити што ја…

КАРПОШ ГИ ОБНОВУВА ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА

Целосно се реконструирани детските игралишта во Влае 1, на улицата „Драгутин Аврамовски – Гуте“, како и детската зона во Средно Нерези, на улицата „Козле“ 8  (кај автобуската постојка на последна…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПОВЕЌЕ ИГРАЛИШТА ВО КАРПОШ

Целосно е реконструирано детското игралиште во урбаната заедница „Владо Тасевски“, спроти хотел „Карпош“. Старите и дотраени реквизити беа заменети со нови лулашки, тобогани и клацкалки. Исто така, службите на локалната…

Уште едно ново детско игралиште во Аеродром!

Општина Аеродром изгради уште едно детско игралиште во Ново Лисиче. И ова, како и сите претходно изградени нови и реконструирани детски игралишта, има современи и реквизити што ја развива детската…

Реконструирано уште едно детско игралиште

Општина Аеродром започна со реконструкција на детските игралишта на цела нејзина територија. Деновиве се реконструира детско игралиште во близина на градинката „Лале“, на булевар „Јане Сандански“. Старите реквизити се заменети…

Реконструкција на 9 детски игралишта во Центар

Во рамки на летните активности за подобрување на урбаната инфраструктура во Општина Центар, предвидена е и реконструкција на 9 детски игралишта во општината. Комплетна реконструкција е предвидена за игралиштата во…

Нови детски и спортски игралишта во Аеродром

Општина Аеродром продолжува со изградба на нови детски и спортски игралишта на повеќе локации низ општината. Деновиве привршува изградбата на детското игралиште на булевар „Србија“, во близина на бензинската станица „Лукоил“. Наскоро ново детско игралиште ќе се гради во Ново…