• вто. Мар 28th, 2023

Драчево

  • Home
  • Драчево добива нова модерна градинка за 110 дечиња, изградена според сите европски стандарди

Драчево добива нова модерна градинка за 110 дечиња, изградена според сите европски стандарди

Во градинката која е изградена според сите европски стандарди ќе бидат сместени 110 дечиња во шест занимални. Во две ќе бидат згрижени децата до две годишна возраст, а во останатите…

ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ БУЛЕВАРОТ ДО ДРАЧЕВО

Градот Скопје денеска го почна проширувањето и реконструкцијата на булеварот Борис Трајковски, на потегот од крстосницата во Пинтија до мостот на Маркова река пред Драчево. На овој потег со вкупна…

СЕ РАСЧИСТУВА ГОЛЕМА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ДРАЧЕВО

Градот Скопје во соработка со Општина Кисела Вода денеска почна акција за расчистување голема дива депонија во Драчево. На почетокот на активностите за расчистување на ова сметиште присуствуваа градоначалниците на…