• пет. Мар 31st, 2023

дрвја

  • Home
  • КОЛКУ ЗАРАБОТУВА ЕДНО ДРВО? ВАРШАВА ГО ЗНАЕ ОДГОВОРОТ

КОЛКУ ЗАРАБОТУВА ЕДНО ДРВО? ВАРШАВА ГО ЗНАЕ ОДГОВОРОТ

Следејќи ги стапките на други светски метрополи, Варшава реши да пресмета колку пари може заработуваат дрвата со подобрување на квалитетот на воздухот и здравјето на жителите. Одговорот е околу 170…

ГРАДСКИОТ СОВЕТ НА ФУНШАЛ ЌЕ ВГРАДИ МИКРОЧИПОВИ ВО ЛОКАЛНИТЕ ДРВЈА

Официјалната веб-страна на градот Фуншал, ја информираше јавноста дека Градскиот Совет е на половина од тековен проект за вградување на микрошипови во локалните дрвја. Оваа активност, што започнала во 2019та…