• пет. Мар 31st, 2023

Дрисла

  • Home
  • Дрисла се модернизира со нова градежна механизација за побрзо третирање на отпадот

Дрисла се модернизира со нова градежна механизација за побрзо третирање на отпадот

Побрзо третирање на отпадот и заштеда од досегашната пракса на изнајмување на градежни машини од надворешни компании е придобивката од набавката на четири нови машини во Јавното претпријатие Дрисла. Обезбедени…

Дрисла станува модерна депонија со нов стерилизатор за медицински отпад

Медицинскиот отпад наместо да се согорува ќе се стерилизира и депонира. Ова е можноста на новиот стерилизатор што денеска се промивира во Јавното претпријатие  Дрисла. Стерилизаторот има капацитет од  2000…