• пет. Јун 2nd, 2023

ДУП

  • Home
  • Презентирани двата предлог ДУП-а за просторот околу Кале

Презентирани двата предлог ДУП-а за просторот околу Кале

Во Музејот на современа уметност завршија јавните презентации на двата предлог детални урбанистички плана за населбата Кале. Секторот за урбанизам на Општина Центар, заедно со претставници од планерската куќа која…

КАРПОШ ИЗБРИША 4 МАРКИЦИ ЗА ЗГРАДИ ЗА ДВА НОВИ ПАРКОВИ И ОБЈЕКТ ЗА ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

Општина Карпош избриша четири маркици за згради на државно земјиште во Деталниот урбанистички план за Градска четврт З 06, Блок З 06.09 (делот околу гимназијата „Здравко Цветковски“). Истиот е денеска…

Општина Центар го усвои Деталниот урбанистички план за Градска четврт Ц 03 – Соборен храм

На последната седница на Советот на Општина Центар советниците ја усвоија Одлуката за донесување на Деталниот урбанистички план Градска четврт Ц03-Соборен храм. Предметната Градска четврт Ц03-Соборен храм претставува консолидиран градски…