• пет. Јун 2nd, 2023

ЕБОР

  • Home
  • Се очекува постапката за одобрување на кредитот од ЕБОР во најскоро време да биде завршена

Се очекува постапката за одобрување на кредитот од ЕБОР во најскоро време да биде завршена

На денешната средба со претставниците на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) се разговараше за напредокот на преговорите со Банката за одобрување на кредитната линија – заем од 55…

Министерот Нуредини на средба со претставници на ЕБОР

Министерот Нуредини одржа работен состанок со претставниците на тимот на Инфраструктура Европа- група за одржлива инфраструктура (SIG) и Европска Банка за Обнова и Развој (ЕБОР) во Лондон, Гијом Ле Брис,…

МИНИСТЕРОТ БОЧВАРСКИ НА РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЕБОР

Изградбата на Коридорот 8 останува врвен приоритет на оваа Влада, посочи министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, кој денеска оствари работен состанок со Анди Аранитаси, претставникот на  ЕБОР за…

ЕБОР И КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ПРОМОВИРААТ ЕКОЛОШКИ ИНВЕСТИЦИИ – 1 МИЛИОН ЕВРА КРЕДИТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАКСНОСТ НА СТАНБЕНИ ОБЈЕКТИ

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ги поддржува еколошките инвестиции во Северна Македонија со доделување кредит во износ од еден милион евра за Комерцијална банка Скопје преку Програмата на ЕБОР…