• чет. Мар 30th, 2023

Европска Зелена престолнина

  • Home
  • Доделена наградата за Европска зелена престолнина за 2023

Доделена наградата за Европска зелена престолнина за 2023

Имајќи претходно четири неуспешни обиди, Талин конечно ја понесе титулата за Европска зелена престолнина за 2023. Естонскиот главен град ги победи останатите 16 финалисти, вклучувајќи ги Хелсинборг (Шведска), Краков (Полска)…