• чет. Мар 30th, 2023

"Европскиот Амазон"

  • Home
  • Кој е “Европскиот Амазон” според УНЕСКО?

Кој е “Европскиот Амазон” според УНЕСКО?

УНЕСКО го означи биосферниот резерват Мура-Драва-Дунав, со името “Европскиот Амазон”. “Европскиот Амазон” е прв биосферен резерват што се протега во 5 различни држави. Површината покрива 1 милион хектари, а експертите…