• пет. Мар 31st, 2023

еколошки инвестиции

  • Home
  • Одобрени две стратешки инвестиции за соларни електрани вредни 116 милиони евра

Одобрени две стратешки инвестиции за соларни електрани вредни 116 милиони евра

Владата на РС Македонија на 125-та редовна седница донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестиционен проект на Друштво за производство, трговија и услуги „РИНУАБЛ ПАУЕР ИНТЕРНАТИОНАЛ ДООЕЛ Скопје”, односно…

ЕБОР И КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ПРОМОВИРААТ ЕКОЛОШКИ ИНВЕСТИЦИИ – 1 МИЛИОН ЕВРА КРЕДИТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАКСНОСТ НА СТАНБЕНИ ОБЈЕКТИ

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ги поддржува еколошките инвестиции во Северна Македонија со доделување кредит во износ од еден милион евра за Комерцијална банка Скопје преку Програмата на ЕБОР…