• сре. Мар 29th, 2023

„ЗАЛИВОТ НА ПИНГВИНИТЕ“

  • Home
  • ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИТЕЛИ „ЗАЛИВОТ НА ПИНГВИНИТЕ“ ВО ЗОО ВО СКОПЈЕ

ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИТЕЛИ „ЗАЛИВОТ НА ПИНГВИНИТЕ“ ВО ЗОО ВО СКОПЈЕ

Градоначалникот Шилегов и директорот на Зоолошката градина во Скопје, Ѓорѓи Галетановски, го отворија пингвинариумот – новото живеалиште на пингвините во ЗОО, кој е наречен „Заливот на пингвините“. – Со пуштањето…