• чет. Мар 30th, 2023

Општина Аеродром

  • Home
  • РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЧИЛИШТЕ ВО АЕРОДРОМ

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЧИЛИШТЕ ВО АЕРОДРОМ

Учениците од ОУ „Љубен Лапе“ во Општина Аеродром новата учебна година ќе ја започнат во училиште со целосно реконструиран долен кат. Овие денови се одвива реконструкцијата со која училниците ќе…

Се започнува со инвестиција за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар

На денешната прес конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, со директорот на ЈП Улици и патишта Борис Настов и директорот на ЈП Паркови и зеленило Ангеле Сотировски, го најавија…

Целосно реконструирани вело патеки и формиран нов зелен појас во Општина Аеродром

Во текот на изминатиот период  екипите на ЈП Паркови и зеленило по налог на Град Скопје интензивно работеа и хортикултурно ја  уредија  јавната  површина – зелен коридор, на  потегот  на…

ПО ПРИМЕРОТ НА ЉУБЉАНА, АЕРОДРОМ СТАНУВА ОПШТИНА СО НУЛА ОТПАД

Претставници од Општина Аеродром остварија неколкудневна студиска посета на Љубљана во рамките на проектот „Чист Аеродром – Нула отпад во Општина Аеродром“, кој е ко-финансиран од Европската Унија, а Општината…

Аеродром добива нов парк од 6000м2

Градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски, потврди дека е прифатена иницијативата за бришење на вкупно 4 градежни маркици во општината. На тоа место треба да никне парк од 6000м2. “Советот…

Нови 18.836 квадратни метри зелени површини во Гази Баба и Аеродром

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве работат на хортикултурно уредување на јавна површина во општината Аеродром на потегот од булеварот Февруарски поход до булеварот АСНОМ. Тесниот коридор на булевар…

ПАРКИНЗИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО СИТЕ СТАНБЕНИ, ДЕЛОВНИ И ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО АЕРОДРОМ

Инвеститорите во Општина Аеродром во рамки на градежните парцели во иднина ќе мора да планираат паркинзи за велосипеди при изградба на сите нови станбени, деловни и јавни објекти. Оваа одлука…

НОВ УРБАН ПАРК ВО СРЦЕТО НА АЕРОДРОМ

Аеродромци ќе добијат нов парк на улица „23 Октомври“ спроти градинката „Изворче“ во населбата Стар Аеродром. Паркот ќе биде на површина од 2.300 м2 и ќе опфаќа детско игралиште и…

Со промена на проектот за улицата Васко Карангелевски, вреден над 77 милиони денари зачувуваме над 100 дрвја и ја реализираме реконструкцијата

Дрворедот на улицата Васко Карангелески ќе биде целосно зачуван, претходниот проект со реконструкцијата предвидувал сечење на дрворедот на потегот на целата улица. Со новиот проект ќе се зачува целото зеленило…

Ново зеленило од 3.700 метри квадратни кај булевар Србија во општина Аеродром

По налог на Градот Скопје, екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ започнаа со активности за хортикултурно уредување на нова зелена површина на булевар Србија, на потегот од булеварот Февруарски поход…