• чет. Мар 30th, 2023

Општина Гази Баба

  • Home
  • Нов зелен плоштад и парк од 5000 квадратни метри во населбата Ченто

Нов зелен плоштад и парк од 5000 квадратни метри во населбата Ченто

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски и директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски, извршија увид во започнувањето на изградбата…

Избор на најдобар бизнис план за зелени бизниси

Општина Гази Баба и ПСМ Фондација, објавуваат повик за натпревар во бизнис план, со цел за поддршка на три стар ап фирми, со фокус на животна средина. Заинтересираните учесници, старт ап…

Детска атлетика за прв пат во Гази Баба

Во училишниот двор на ООУ “Григор Прличев” во н. Железара се оддржа за прв пат во Гази Баба спортскиот настан- детска атлетика, кој беше организиран во соработка со Атлетската федерација…

Нови 18.836 квадратни метри зелени површини во Гази Баба и Аеродром

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве работат на хортикултурно уредување на јавна површина во општината Аеродром на потегот од булеварот Февруарски поход до булеварот АСНОМ. Тесниот коридор на булевар…

Расчистена голема дива депонија во општина Гази Баба – отстранети 40 кубни метри отпад

Град Скопје заедно со јавните претпријатија и во координација со Општина  Гази Баба успешно ја  спроведуваат работната пролетна акција на територија на оваа општина. Во рамките на големата акција за…

Целосно обновен паркот „Скулптура“ во Автокоманда

Градоначалничката  на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски и директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски, денеска го пуштија во употреба целосно…

Започна изградбата на првиот голем мултифункционален парк во Триангла

Денес, градоначалникот Бобан Стефковски го означи почеток на изградбата на првиот голем мултифункционален парк кој ќе биде на површина од 2000 м2 во н .Триангла. Паркот се гради помеѓу пешачката…

Засадени нови 3200 садници во Сарачево

Oпштина Гази Баба во соработка со Здружението на граѓани Treebanks, Македонски шуми, Шумарски факултет и Јавното комунално претпријатие ГАЗИ БАБА 2007, организираше акција за пошумување на дел од падините на…

Реконструкција на улица Перо Наков

Градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски и градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, потпишаа договор за меѓуопштинска соработка, со што Градот Скопје целосно ќе финансира реконструкција на улица „Перо…

Се гради пешачка патека од Виниче до Црешево

Градоначалникот Бобан Стефковски заедно со претседателот на Советот, Дијана Илиевска направија увид на тековните работни активности за изградба на пешачка патека на потегот од н.м Виниче до н.м Црешево. Патеката…